Tänään TV:ssä kulttikauhua – minibudjetilla tehdystä leffasta tuli kassamenestys

Viimeinen manaus (K16) – Nelonen Perjantai 2.12. klo 23:35

Mustalla huumorilla höystetty kauhuelokuva kertoo manaajana työskentelevästä Cotton Marcusista (Patrick Fabian), joka on päättänyt lopettaa uskonsa hiivuttua.

Ennen ”mestarin” lopettamista nuori dokumentaristi Iris Reisen (Iris Bahr) haluaa ikuistaa videolle hairahtuneen kirkonmiehen viimeisen manauksen. Viimeinen keikka saa mystisiä piirteitä.

Pienen budjetin menestyselokuvaa oli tuottamassa myös lajityypin nuori taituri Eli Roth. Elokuva tehtiin vaatimattomalla 1,8 miljoonalla dollarilla ja sen tuotto ylsi peräti 67 miljoonaan.

Vuonna 2010 ilmestynyt Viimeinen manaus erottuu muista kauhujännäreistä dokumentarisuudellaan.

Varsinkin elokuvan alkupuolella Viimeinen manaus on hyvin uskottavaa tv-dokumenttia, jonka roolisuoritukset – varsinkin pienissä sivuosissa nähtävien näyttelijöiden – ovat osuneet naulankantaan: henkilöt ovat juuri sellaisia kuin millaisina ihmiset esiintyvät dokumenteissa, mutta kuten oikeissakin dokumenteissa, myös Viimeisessä manauksessa he pian tottuvat kuvattavana olemiseen ja alkavat käyttäytyä heille luonnollisemmalla tavalla, kirjoitti Elokuvauutiset-sivusto.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone