Tänään TV:ssä Mel Gibsonin uran heikoimpia leffoja – ”Totaalinen epäonnistuminen”

AIR AMERICA, from left: Mel Gibson, Robert Downey, Jr., 1990. ©TriStar Pictures /
TV5 esittää tiistaina Mel Gibsonin tähdittämän toimintakomedian, joka sijoittuu Vietnamin sodan aikaiseen Laosiin. Elokuva perustuu Chris Robbinsin kirjaan, jossa käsitellään CIA:n hämäriä puolia.
Nuori jenkkipilotti Billy (Robert_Downey Jr.) pestautuu Laosissa toimivaan Air America -yhtiöön ja huomaa olevansa mukana CIA:n peiteoperaatiossa.
Elokuva sai huonon vastaanoton. New York Timesin kriitikko piti sitä ”epäonnistuneena kaikilla mahdollisilla tasoilla.” Rotten Tomatoes -elokuvasivuston arvostelijat ovat antaneet elokuvalle vain 13 prosentin suosituksen.
Air America on ikivanha buddy-buddy -filmi, jollaisia Gibson kyllä tuntuu rakastavan, eli tarina veteraanista ja tulokkaasta ( Robert Downey jr), josta isällisessä ohjauksessa kasvaa kunnon kundi. Resepti vain on niin vanha, että sen vaikutusaineille alkaa olla immuuni. Taustaksi on haettu Vietnamin sota, kun sankarit lentävät 1969 CIA:n laskuun Laosin puolella vähän kaikkea sioista heroiiniin.
35 miljoonan dollarin budjetilla valmistunut elokuva ei ollut odotetunlainen taloudellinen menestys, joskaan se ei tehnyt tappiota. Lipputuloja kertyi maailmanlaajuisesti 57 miljoonaa taalaa.
 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone