Tänään TV:ssä Markku Pölösen uran sivuraiteille sysännyt komediafloppi – ”valtaosa huumorista on latteaa ja puuduttavan pöljää”

Markku Pölösen ohjaama Ralliraita sai ensi-iltansa vuonna 2009. Ralliaiheisen komedian pääosissa nähdään muun muassa Olavi Uusivirta, Heikki Silvennoinen ja Peter Franzen.

Ralliraita  oli ensimmäinen ralliaiheinen pitkä elokuva sitten Risto Jarvan elokuvan Bensaa suonissa, joka ilmestyi vuonna 1970.

Pölösen elokuva kertoo maaseutupitäjän perinteisistä kesärallikisoista, joissa paikalliset vihamiehet ottavat mittaa toisistaan. Ehdonalaiseen päässyt nuori autovaras saapuu kylään setänsä silmälläpidon alle. Sedän oman tallin kuljettaja teloo itsensä, ja autovarkaasta koulitaan rallikuski, joka ohjaa auton voittoon monenlaisten vaiheiden, vilunkipelien ja kolarointien kautta.

Juttu jatkuu…

Elokuva sai teattereissa noin 59 000 katsojaa. Se oli vähän, sillä Pölösen aikaisempi elokuva Kivenpyörittäjän kylä oli saanut katsojia 292 000 ja paras teos Koirankynnen leikkaaja 200 000.

Ralliraidan jälkeen Pölönen lopetti elokuvanteon, sillä jo Ralliraitaa edeltänyt Lieksa! -elokuva menehtyi heikosti.

Viime syksynä Pölönen palasi valkokankaalle Oma maa -elokuvalla, jolla on lähes 200 000 katsojaa.

Ralliraita sai pääosin nuivan vastaanoton, joskin positiivistakin kaikua tuli kriitikoilta.

Pölösellä on taito tuottaa hyvä mieli. Hänen hahmoistaan pitää ja heille toivoo vain hyvää. Junttikomediassakin”, kirjoitti Film-o-Holic-sivusto.

Pölösen, Silvennoisen ja Arttu Käyhkön käsikirjoittama rallikomedia on kuin autovarikolle sijoittuvan sketsisarjan jakso, joka on venytetty elokuvaksi aiheen suosioon sokeasti uskoen. Jotkut vitseistä toimivat, mutta valtaosa huumorista on latteaa ja puuduttavan pöljää. Usein vitsien huonoutta vielä peitellään ylimääräisellä rasvakerroksella. Elokuvallinen liimaus loistaa poissaolollaan, mikä korostaa juonen sketsimäistä rakennetta”, Iltalehden kriitikko kirjoitti.

Elokuvan musiikkinumerosta vastaa Kotiteollisuus kappaleellaan ”Pää kylmänä”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone