Tänään TV:ssä legendaarisen suomalaisyhtyeen tarina – ”ex-vaimon mielestä elokuva antoi väärän kuvan kitaristista”

Sub esittää maanantai-iltana vauhdikkaan bändielokuvan suomirockin ikonista Hurriganesista.

JP Siilin ohjaama elokuva keskittyy vastikään 70 vuotta täyttäneen Remu Aaltosen nuoruuteen ja hänen perustamansa yhtyeen varhaisvuosiin. Ganes sai pääosin hyviä arvosanoja kriitikoilta. Etenkin Eero Milonoffin esittämä Remun rooli sai kehuja. Cisse Häkkistä esittää Olavi Uusivirta ja Albert Järvistä Jussi Nikkilä.

Edesmenneen kitaristi Albert Järvisen ex-vaimo Airi Järvinen kritisoi elokuvan ex-miehestään antamaa kuvaa. Hän kertoi Arto Nybergin haastattelussa, että Järvinen esitettiin ”vähän semmoisena hölmönä ja hölmöläisenä, jollainen hän ei todellisuudessa ollut.”

”Vähän semmoinen hölmö ja hölmöläinen, jollainen hän ei todellisuudessa ollut”, hän kertoi haastattelussa.

Iltalehti antoi elokuvalle neljä tähteä.

”Lavastuksen ja puvustuksen osalta Ganes tavoittaa hyvin kuvaamansa aikakauden. Sen päänäyttelijät eivät ole ihan esikuviensa näköisiä, mutta konserttijaksoissa he luovat uskottavan illuusion oikeasta Hurriganesista. Remun persoonallisen puhetavan käsikirjoittajat ja Eero Milonoff naulaavat onnistuneesti”, kirjoitti Iltalehden kriitikko Tarmo Puossu.

Elokuva julkaistiin ensimmäisenä suomalaiselokuvana Blu-rayna vuonna 2008. Ganes sai Jussi-palkinnon parhaasta lavastuksesta ja puvustuksesta.

Kuvahaun tulos haulle elisa viihde rakkautta ja anarkiaa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone