Tänään TV:ssä leffafanien parhaaksi äänestämä elokuva

Rita Hayworth - avain pakoon
Stephen Kingin pienoisromaaniin perustuva tarina nuoresta pankkiirista, jolle Shawshankin vankila tulee perin tutuksi, kun hänet on tuomittu vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta elinkautiseen. Ohjaaja: Frank Darabont, USA 1994. (137'). Pääosissa: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows, James Whitmore, Mark Rolston. 
SUB
Rita Hayworth – avain pakoon (K16) – Sub Sunnuntai 15.4. klo 21:30
Voiko yli miljoona elokuvafania olla väärässä? Jos ei, niin Sub esittää sunnuntai-iltana kaikkien aikojen parhaan elokuvan – ainakin Internet Movie Database -elokuvatietokannan käyttäjien mielestä. Rita Hayworth – avain pakoon on äänestetty ensimmäiseksi Imdb:n Top 250 -listalla. Toisena listalla on Kummisetä -elokuva ja kolmantena sen jatko-osa.
Vuonna 2016 tehdyssä Empire-lehden äänetyksessä leffa valittiin historian toiseksi parhaksi elokuvaksi heti Kummisedän jälkeen. Äänestykseen osallistui yli 5000 lukijaa.

Rita Hayworth - avain pakoon Stephen Kingin pienoisromaaniin perustuva tarina nuoresta pankkiirista, jolle Shawshankin vankila tulee perin tutuksi, kun hänet on tuomittu vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta elinkautiseen. Ohjaaja: Frank Darabont, USA 1994. (137'). Pääosissa: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows, James Whitmore, Mark Rolston. SUB

Vuonna 1994 valmistunut elokuva perustuu Stephen Kingin romaaniin Rita Hayworth ja Shawshankin vankila.
Se kertoo nuoresta ja älykkäästä pankkiirista (Tim Robbins), joka tuomitaan kahteen elinkautiseen vankeusrangaistukseen vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta. Elokuva on kuvattu Ohion osavaltion vankilassa.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

    1. Jep. Yksi parhaista. Vihreä maili menee ehkä edelle tän tyylisissä elokuvissa mutta molemmat tosi hyviä.

Kommentit suljettu.