Tänään TV:ssä: Lännenklassikon kuvauksia varjosti tragedia – näyttelijä hyppäsi kuolemaan rooliasu päällään

Näyttelijä Al Mulock tunnettiin parhaiten rooleistaan Sergio Leonen spagettiwesterneissä, kuten Vain muutaman dollarin tähden (1965 ja Hyvät, pahat ja rumat (1966).

Tänään Hero-kanavalla nähtävässä, niin ikään klassikon maineen saaneessa Huuliharppukostajassa hän esittää yhtä kolmesta palkkatappajasta. Elokuvan klassisessa 13 minuuttia kestävässä kohtauksessa kolmikko saapuu juna-asemalle surmaamaan Charles Bronsonin esittämää päähahmoa-

Huuliharppukostaja jäi Mulockin viimeiseksi elokuvaksi, sillä hän riisti henkensä kuvausten aikana vuonna 1968. Hän hyppäsi hotellin ikkunasta Guadixissa, Espanjassa. Hänellä oli kuollessaan rooliasun päällään.

Itsemurha oli luonnollisesti suuri järkytys kuvausryhmälle ja koko elokuvamaailmalle. Myöhemmin syyksi paljastui huumeiden käyttö. Huumeriippuvainen Mulock ei ollut saanut  mistään kaipaamaansa huumeannosta, joten hän teki epätoivoisen teon.

Tapauksesta tekee entistä traagisemma se, että hypätessään Mulock vilahti alemmassa kerroksessa majoittuneiden tuotantopäällikkö Claudio Muncinin ja käsikirjoittaja Mickey Knoxin ohi.

Elokuvauutiset-sivuston mukaan he kiirehtivät kadulle, nostivat Mulockin autoonsa ja lähtivät viemään tätä sairaalaan. Knox kertoi myöhemmin, että ohjaaja Sergio Leone käski Muncinia ottamaan Mulockin yllä olevan rooliasun talteen, koska sitä tarvittaisiin vielä kuvauksissa.

Mulock syntyi Torontossa vuonna 1925. Hän oli kuollessaan 41-vuotias.

Huuliharppukostaja

Hänen viimeiseksi jäänyt elokuva Huuliharppukostaja oli Suomessa vuoden 1970 katsotuin ulkomainen elokuva yli 220 000 katsojallaan.

Huuliharppukostaja (K16) – Hero Maanantai 5.11. klo 21:00

Katso tv-ohjelmien lähetysajat ohjelmaoppaasta!

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone