Tänään TV:ssä: Laatujännärissä selvitetään teinityttöjen murhia – kriitikko löysi sukulaisuutta HBO:n suosikkisarjaan

Suosurmat (K16) – Yle Teema

Vuonna  2014 valmistuneessa jännityselokuvassa madridilaiset murharyhmän etsivät Juan (Javier Gutiérrez) ja Pedro (Raúl Arévalo) saapuvat Espanjan maaseudulle auttamaan kahden teinitytön katoamisen tutkinnassa. Ruumiiden jäännökset löytyvät läheiseltä suolta ja kyläiset eivät tunnu olevan yhteistyökykyisiä rikoksen selvittämisessä.

Suosurmat oli kotimaassaan suurmenestys ja voitti peräti kymmenen kansallista Goya-palkintoa eli ”Espanjan Jussia”. Elokuva tehtiin pienellä 4 miljoonan euron budjetilla, mutta lipputuloja kertyi tuplaten.

Katso päivän TV-tarjonta ohjelmaoppaasta.

Mesta.netin kriitikko J.K. Silvennoinen antoi elokuvalle kolme tähteä viidestä. Rotten Tomatoesin kävijöistä peräti 91 prosenttia suosittelee elokuvaa.

”Erityisen omaperäinen eteläkorealaista Memories of Murderia (2003) muistuttava murhamysteeri ei kuitenkaan ole. Sen tunnelmassa ja psykologisissa asetelmissa on huomattavaa sukulaisuutta myös HBO:n True Detectiven ensimmäiseen tuotantokauteen, jonka syvää etelää Andalusian kosteikkoalueet asukkaineen miljöönä kovasti muistuttaa”, Silvennoinen kirjoitti.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone