Tänään TV:ssä kymmenen Oscar-ehdokkuutta saanut rikosleffa – Christian Bale lihotti lähes 20 kiloa roolia varten

Nelosella nähdään tänään löyhästi tositapahtumiin perustuva menestysleffa vuodelta 2013. American Hustle  tuotti noin 250 miljoonaa dollaria ja sai kymmenen Oscar-ehdokkuutta. Palkintopatsaita ei kuitenkaan gaalasta herunut.
Elokuva perustuu FBI:n ABSCAM-operaatioon 70- ja 80-lukujen taitteessa.
Irving Rosenfeld (Christian Bale) on menestyvä pikkurikollinen, joka yhdessä rikoskumppaninsa (Amy Adams) kanssa huijaa pikkutekijöiltä pikkusummia. Heidän jäljilleen pääsevä FBI-agentti Richie DiMaso (Bradley Cooper) pakottaa kaksikon veneessään vesille, joissa uiskentelevat isommat ja ilkeämmät kalat.
Pöhöttyneen konnan rooli oli haastava Balelle. Hän joutui lihottamaan itseään 18 kiloa. Hän on muuntautunut fyysisesti useita kertoja rooleja varten. The Machinist -elokuvaa varten hän laihdutti lähes 30 kiloa. Vastaavasti hän keräsi massaa Batman Begins -elokuvan (2005)  takia.

American Hustle on yhdistelmä rikosdraamaa ja huijauksen ympärille rakentuvaa komediaa, joista jälkimmäinen tyyli on hallitsevampi. Osa komiikasta syntyy ristiriidasta, joka vallitsee Christian Balen muodonmuutoksen sekä hänen imagonsa ja aiempien rooliensa välillä. Kamera suorastaan herkuttelee Balen kaikesta eroottisuudesta riisutulla rumuudella kuvaamalla hänen vatsakumpuaan ja kaljua päälakeaan, Mesta.netin J.K. Silvennoinen luonnehti arviossaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone