Tänään TV:ssä kulttisuosioon noussut kotimainen rikosleffa – herätti ristiriitaisia tunteita

bad_luck_love

Olli Saarelan ohjaama elokuva voitti vuonna 2001 neljä Jussi-palkintoa, parhaasta ohjauksesta, parhaasta mies- ja naissivuosasta sekä parhaasta äänisuunnittelusta. Elokuvan pääosissa ovat Tommi Eronen, Maria Järvenhelmi ja Jorma Tommila.

Elokuva kertoo Alista (Tommila), joka tuomitaan taposta. Vankeuden aikana hänestä tulee isä. Vapauduttuaan vankilasta hän aikoo muuttaa elämänsä suuntaa ja jättää rikollispiirit.

Bad Luck Love kuvattiin pääosin itä-Helsingin lähiöissä. Elonet-sivuston mukaan elokuva sai nimensä Larry and the Lefthanded -yhtyeen kappaleesta, jota Saarela halusi käyttää  tunnusmusiikkina. Bändi  kuitenkin vetäytyi yhteistyöstä, ja ohjaaja turvautui funk-yhtye Giant Robotin musiikkiin.

Elokuva sai ristiriitaisen vastaanoton kriitikoilta. Suomen Kuvalehden kriitikko Ywe Jalander totesi, että Bad Luck Lovessa on vauhtia ja ekspressiivisyyttä heti alusta lähtien, mutta se tuntuu samalta jossain määrin voimattomalta, kerrotun taustalta puuttuu jännitteitä.

juttu jatkuu…

”Ehkä syynä on se, että elokuva kulkee koko ajan parodian rajalla ja kuvaa enemmän merkkejä kuin ihmisiä. Mutta tyylikäs se on ja paikoitellen myös tunteisiin vetoava.”

TV-maailman Antti Lindqvist haki yhtymäkohtia amerikkalaiseen ja eurooppalaiseen elokuvaan:

”Francis Coppolan Taistelukala ja Martin Scorsesen Sudenpesä kohtaavat nykyajan suomalaisessa lähiötodellisuudessa”

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone