Tänään TV:ssä: Kulttimaineen saanut rikosdraama on Tarantinon parhaita leffoja

Jackie Brown (K16) – Sub

Maanantain Sub-leffana nähdään Quentin Tarantinon vuonna 1997 ohjaama Jackie Brown, joka oli ohjaajan kolmas elokuva. Hän oli tehnyt läpimurron kolme vuotta aiemmin elokuvalla Pulp Fiction.

Elmore Leonardin romaaniin perustuvassa tarinassa Pam Grierin esittämän lentoemon sivubisnekset huume-ja asekauppiaan kuriirina aiheuttavat jännitteitä. Hän jää kiinni muhkean käteistukun kanssa. Poliisin kanssa tehty sopimus synnyttää sotkuisen juonen.

jackie brown

Tarantino pahastui siitä, että Pam Grier ei saanut roolistaan Oscar-ehdokkuutta. Klassikkoelokuvassa nähdään Grierin lisäksi Bridget Fonda, Michael Keaton, Robert De Niro ja Samuel L. Jackson

Telegraph-lehti valitsi Jackie Brownin Tarantinon neljänneksi parhaaksi elokuvaksi. Edelle menivät Pulp Fiction sekä kaksi Kill Bill -elokuvaa.

”Jackie Brown on ennen kaikkea upea elokuva upeista henkilöhahmoista. Väkivalta on tällä kertaa sivuroolissa, ja sitä annostellaan pieninä paloina tilanteen mukaan. Elokuva on täynnä loistavia roolisuorituksia, ja toisistaan poikkeavien hahmojen kemiat pelaavat hienosti yhteen. Kaiken kruunaa suorastaan ilmiömäinen soundtrack”, arvio asialinja.com elokuvaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone