Tänään TV:ssä: Kotimaisessa komediassa rouva hankkii ”vuokramiehen” – pääosassa yksi aikansa kuumimpia elokuvakaunottaria

vuokrasulhanen
Valentin Vaalan ohjaamassa komediassa eronnut rouva vuokraa seuralaisia välittävästä firmasta itselleen saattajan ja huomaa joutuvansa huhujen ristituleen.
Pääosaa Meeriä esittää Vaalan luottonäyttelijöihin lukeutunut Lea Joutseno, joka edusti aikansa modernia ja rohkeaa naiskaartia, ja rikkoi naisen roolin Suomi-filmeissä.
Juttu jatkuu kuvan jälkeen…
lea joutseno
Hän näytteli naispääosan yhdeksässä elokuvassa vuosina 1941–1948.  Uransa loppupuolella hän suomensi muutamia Disney-elokuvia. Joutsenon elämään mahtui tragedioita. Hän jäi kahdesti leskeksi. Hän menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen 66-vuotiaana vuonna 1977.
Helsingin Sanomien Paula Talaskivi piti Vuokrasulhanen elokuvan komediavirettä hyvänä. Elokuvan yleisömenestys oli ensi-iltavuoden kolmanneksi paras.
”Ja vaikka aihe itsessään on varsin mitätön, Vaala juoksuttaa sen sellaisella hilpeydellä ja todella filmaattisesti, että siihen välttämättä viehättyy”, hän kirjoitti 8.10.1945.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone