Tänään TV:ssä: Kotimaisen komedian kuvaukset eivät menneet putkeen – Pariisiin matkustanut kuvausryhmä ratkesi ryyppäämään

Olin nahjuksen vaimo – TV1

 TV1:ssä nähdään maanantaina vuonna 1961 valmistunut suomalainen komedia, joka kertoo seurapiirikaunottaresta, jonka menestyskirja pistää puhtia hänen nahjusmaiseen maisterimieheensä- Pääosaa esittää Elina Pohjanpää, joka oli aikansa valovoimaisimpia elokuvakaunottaria.
Aarne Tarkaksen ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan alkutapahtumat oli sijoitettu Pariisiin, joka toi haastetta sekä taloudellisesti että kuvausteknisesti.
Lopullisessa elokuvassa Pariisi-jakson pituudeksi tuli lopulta vain kahdeksan minuuttia. Pariisin kuvauksista kehkeytyi tuotantoyhtiölle ”kallis farssi”.
Elonet-sivuston mukaan osan kohtauksista Tarkas oli ajatellut Riemukaareen ja Eiffel-torniin, mutta Riemukaaren kuvausluvan saamisen ilmoitettiin kestävän jopa kolme kuukautta.
”Olimme olleet jo viikon reissussa filmauspaikkoja katsomassa. Todellisuudessa me olimme ryypänneet, sillä minun ei tarvitse Pariisissa etukäteen paikkoja katsastaa.”Tarkas muisteli kuvauksia Seura-lehdelle.
Monet kriitikot pitivät elokuvaa tusitavarana, mutta sen yleisömenestys oli selvästi keskitasoa parempi ja lipputulot korvasivat näin tuotantoyhtiön Ranskan-matkaan sijoittamat varat.
 ”Nahjus ei ole mikään terävä satiiri maamme rahaylimystöstä (mikäpä filmiyhtiö meillä uskaltaisi sellaisen tehdä!), mutta sillä on juuri sen verran kosketusta, sanoisinko elävään elämään, että sen koomillisuus tehoaa”, kirjoitti Martti Savo Kansan Uutisista.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Monet ryhmät ensimmäisenä ryypiskelee muutaman päivän.Suuret kokoukset esim antavat maailman johtajille tilaisuuden vieraassa maassa rentoutua.Olen ollut monet kerrat mukana sellaisissa porukoissa jossa voidaan tuntemattomina mellastaa kuin rahavas.

Kommentit suljettu.