Tänään TV:ssä kotimaisen junttihuumorin multihuipennus: ”Alemmaksi ei enää pääse”, totesi kriitikko

kummeli

Tamperelaisen Kummeli-huumoriryhmän komediaelokuva sai ensi-iltansa kaksikymmentä vuotta sitten. Se oli Kummeli-ryhmän toinen elokuva.

Kummeli kultakuume oli vuoden 1997 katsotuin kotimainen elokuva 181 000 katsojalla. Kyseisen vuoden katsotun leffa oli Bean – äärimmäinen katastrofielokuva, joka sai 425 000 katsojaa. Elokuva toi Jussi-ehdokkuudet Heikki Helalle vuoden parhaasta miessivuosasta ja Jaana Arolle puvustuksesta.

Elokuva esitettiin ensimmäisen kerran televisiossa TV2:ssa vuonna 1998. Esitys keräsi 704 000 katsojaa.

Juttu jatkuu…

Elokuva kertoo Elmeri Hautamäestä (Heikki Silvennoinen), joka  pakenee mielisairaalasta hoitajansa (Heikki Hela) kanssa etsimään isänsä Lappiin kätkemää kulta-aarretta.

Kummeli Kultakuumetta kuvattiin kolme viikkoa heinä-elokuussa 1997 eri puolella Suomea. Elokuva sai monen häröilykomedian tavoin ristiriitaisen vastaanoton. Elokuva on saanut Rotten Tomatoes -sivustolla kävijäarvosanaksi 81 / 100 %.

”Elokuvafarssit ovat 90-luvulla tottuneet lentämään niin matalalla, ettei alemmaksi enää pääse vakoa kiitorataan kyntämättä. Kun kansainväliset viihdetehtaatkin suoltavat nykyisin markkinoille aivan ala-arvoista vessahuumoria, ei liene ihmettelemistä jos suomalaiset nyrkkipajat haistattavat samaa”, kirjoitti Turun Sanomien kriitikko Tapani Maskula. (lähde: Elonet)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone