Tänään TV:ssä kotimaisen hittikomedian härskimpi jatko-osa – lue mielenkiintoiset faktat

luokkakokous-2

Kotimainen menestyskomedia Luokkakokous 2 – Polttarit esitetään tänään Nelosella 5.12. klo 21:00.

Ensimmäinen Luokkakokous kuvattiin pääasiassa Turun ja Naantalin suunnalla. Toisessa elokuvassa poistutaan kaupungista ja reissataan maaseudulla. Maaseutukohtauksia kuvattiin muun muassa Kirkkonummella ja Janakkalassa.

Solar Filmsin tuottaman elokuvan päärooleja näyttelevät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa.

Tanskalaisen Klassfesten -elokuvan jatko-osaan löyhästi perustuvassa elokuvassa Jaajo Linnonmaan roolihahmo on menossa naimisiin. Raisu polttarikohtaus kuvattiin Helsingin Töölön keilahallissa.

Tuotantoyhtiö Solar Films haki elokuvaan avustajia yleisellä haulla. Halukkaita ilmoittautui yli 4000.

Elokuvaan sisältyy myös Suomen tähän mennessä suurin yökerhokohtaus. Hämeenlinnan Circuksessa kuvatussa kohtauksessa oli mukana yli 400 avustajaa. Hämeenlinnan Vanajanlinnan salissa puolestaan kuvattiin hautajaiskohtaus. Hyvinkään Villatehtaalla tehdyissä kuvauksissa olivat mukana kaikki viime vuoden Miss Suomi -finalistit.

Luokkakokous 2 valmistui pikavauhtia, kun kuvamateriaalia leikattiin jo kuvausten aikana. Ohjaaja Taneli Mustosen (kuvassa yllä) toisen elokuvan Bodomin jälkituotantoa työstettiin samanaikaisesti.

Luokkakokous 2:n raakaleikkaus oli valmis vain viikkoa kuvausten päättymisen jälkeen

Ohjaaja Taneli Mustonen pitää jatko-osaa hauskempana ja toiminnallisempana.

”Olemme tehneet kaikkemme, että välttäisimme samoja läppiä kuin ykkösosassa. Pyrimme viemään hahmoja tilanteita entistä pidemmälle. Nyt katsotaan, missä kulkee hyvän maun raja. Kuvauksissa on saatu nauraa urakalla. Naamat ovat olleet punaisena monta kertaa”, Mustonen totesi kesäkuun ensimmäisellä viikolla kuvauksissa.

Elokuva on myös esikoisosaa härskimpi. Alapäähuumoria on runsaasti ja paljasta pintaa vilahtaa paljon.

Iltalehti kertoi, että muutamia katsojia poistui kesken pressinäytöksen helsinkiläisestä elokuvateatterista. Poistumisten arveltiin johtuneen roiseista alapääkohtauksista. Eräässä kohtauksessa Kalle Lambergin Kikkeli -hahmoa kouritaan useamman miehen voimin.

Luokkakokous 2 sai ensi-iltansa 2. marraskuuta 2016. Elokuva ylitti 200 000 katsojan rajapyykin kahdessa viikossa. Se on saanut tähän mennessä 304 142 katsojaa.

Ensimmäinen Luokkakokous-elokuva nousi kolmanneksi katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi Suomessa 25 vuoden aikana.

Se oli myös Elisa Viihde -palvelun vuokratuin ohjelma oli viime vuonna (2016). Samalla komediaelokuvasta tuli Elisa Viihteen kaikkien aikojen suosituin vuokraelokuva (lue uutinen).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Kaikki tekeleet missä Hedberg on mukana kiinnostaa kuin kilo p*skaa. Suomen yliarvostetuin ns ”koomikko” jolla ei oikeasti ole yhtään hyvää sketsiä.

Kommentit suljettu.