Tänään TV:ssä kotimaisen hittikomedian härski jatko-osa – katsojia poistui kesken näytöksen

luokkakokous-2

Kotimainen menestyskomedia Luokkakokous 2 – Polttarit nähdään lauantaina Nelosella klo 21:00.

Menestyskomedian jatko-osassa sekoillaan polttatien merkeissä, kun Tuomas on menossa naimisiin, ja uskolliset kaverit Nippe ja Antti päättävät tietysti järjestää ikimuistoiset kemut.

Solar Filmsin tuottaman elokuvan päärooleja näyttelevät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa.

Ensimmäinen Luokkakokous kuvattiin pääasiassa Turun ja Naantalin suunnalla. Toisessa elokuvassa poistutaan kaupungista ja reissataan maaseudulla. Maaseutukohtauksia kuvattiin muun muassa Kirkkonummella ja Janakkalassa.

Tanskalaisen Klassfesten -elokuvan jatko-osaan löyhästi perustuvassa elokuvassa Jaajo Linnonmaan roolihahmo on menossa naimisiin. Raisu polttarikohtaus kuvattiin Helsingin Töölön keilahallissa.

Tuotantoyhtiö Solar Films haki elokuvaan avustajia yleisellä haulla. Halukkaita ilmoittautui yli 4000.

Elokuvaan sisältyy myös Suomen tähän mennessä suurin yökerhokohtaus. Hämeenlinnan Circuksessa kuvatussa kohtauksessa oli mukana yli 400 avustajaa. Hämeenlinnan Vanajanlinnan salissa puolestaan kuvattiin hautajaiskohtaus. Hyvinkään Villatehtaalla tehdyissä kuvauksissa olivat mukana kaikki viime vuoden Miss Suomi -finalistit.

Luokkakokous 2 valmistui pikavauhtia, kun kuvamateriaalia leikattiin jo kuvausten aikana. Ohjaaja Taneli Mustosen (kuvassa yllä) toisen elokuvan Bodomin jälkituotantoa työstettiin samanaikaisesti.

Luokkakokous 2:n raakaleikkaus oli valmis vain viikkoa kuvausten päättymisen jälkeen

Ohjaaja Taneli Mustonen pitää jatko-osaa hauskempana ja toiminnallisempana.

”Olemme tehneet kaikkemme, että välttäisimme samoja läppiä kuin ykkösosassa. Pyrimme viemään hahmoja tilanteita entistä pidemmälle. Nyt katsotaan, missä kulkee hyvän maun raja. Kuvauksissa on saatu nauraa urakalla. Naamat ovat olleet punaisena monta kertaa”, Mustonen totesi kesäkuun ensimmäisellä viikolla kuvauksissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen

 

Elokuva on myös esikoisosaa härskimpi. Alapäähuumoria on runsaasti ja paljasta pintaa vilahtaa paljon.

Iltalehti kertoi, että muutamia katsojia poistui kesken pressinäytöksen helsinkiläisestä elokuvateatterista. Poistumisten arveltiin johtuneen roiseista alapääkohtauksista. Eräässä kohtauksessa Kalle Lambergin Kikkeli -hahmoa kouritaan useamman miehen voimin.

Luokkakokous 2 sai ensi-iltansa 2. marraskuuta 2016. Elokuva ylitti 200 000 katsojan rajapyykin kahdessa viikossa. Se on saanut tähän mennessä 304 142 katsojaa.

Ensimmäinen Luokkakokous-elokuva nousi kolmanneksi katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi Suomessa 25 vuoden aikana.

Se oli myös Elisa Viihde -suoratoistopalvelun vuokratuin ohjelma oli viime vuonna (2016).

Ohjelmaopas tarjoaa tv-ohjelmien tiedot maksuttomilta kanavilta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Täyttä rahastusta ja paskaa. En ikinä laita lanttiakaan esitykseen jossa saatanan kuivien vessavitsien erikoismies pullaposki Hedberg esiintyy.

  2. Ei kyllä ollut ”härskimpi” kuin eka.

    Eikä perustu ”löyhästi” Klassfesten leffaan, vaan on käytännössä ihan sama

Kommentit suljettu.