Tänään TV:ssä kotimaisen rokkilegendan tarina – osa omaisista ei pitänyt elokuvasta

Ganes (K12) – Ava Lauantaina 6.03. klo 21:00

Avalla nähdään lauantaina nähdään vauhdikas bändielokuva suomirockin ikonista Hurriganesista.

JP Siilin ohjaama elokuva keskittyy Hurriganes-perustaja Remu Aaltosen nuoruuteen ja yhtyeen varhaisvuosiin. Ganes sai pääosin hyviä arvosanoja kriitikoilta. Etenkin Eero Milonoffin esittämä Remun rooli keräsi kehuja. Cisse Häkkistä esittää Olavi Uusivirta ja Albert Järvistä Jussi Nikkilä.

Kaikki omaiset eivät pitäneet elokuvasta.

Edesmenneen kitaristi Albert Järvisen ex-vaimo Airi Järvinen kritisoi elokuvan ex-miehestään antamaa kuvaa. Hän kertoi Arto Nybergin haastattelussa, että Järvinen esitettiin ”vähän semmoisena hölmönä ja hölmöläisenä, jollainen hän ei todellisuudessa ollut.”

Ganes sai Jussi-palkinnon parhaasta lavastuksesta ja puvustuksesta. Iltalehti antoi elokuvalle neljä tähteä ja myös onnistunut lavastus huomiotiin.

”Lavastuksen ja puvustuksen osalta Ganes tavoittaa hyvin kuvaamansa aikakauden. Sen päänäyttelijät eivät ole ihan esikuviensa näköisiä, mutta konserttijaksoissa he luovat uskottavan illuusion oikeasta Hurriganesista. Remun persoonallisen puhetavan käsikirjoittajat ja Eero Milonoff naulaavat onnistuneesti”, kirjoitti Iltalehden kriitikko Tarmo Puossu.

Elokuva julkaistiin ensimmäisenä suomalaiselokuvana Blu-rayna vuonna 2008.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone