Tänään TV:ssä kotimainen lemmendraama – aikansa seksisymboli kuumempana kuin koskaan

kaunis kaarina

TV1:n päiväelokuvana nähdään Ossi Elstelän ohjaama Kaunis Kaarina, joka kertoo 1860-luvun huutolaistytöstä, josta kasvaa kievarin tavoiteltu kaunotar. Elokuvan pääosissa nähdään Suomi-filmin ikoni Anneli Sauli, joka oli kuvausten aikaan 22-vuotias.

Kaksi vuotta aiemmin ilmestyneen Hilja – maitotyttö -elokuvan pääroolin myötä hänestä tuli kotimaisen elokuvan suuri seksisymboli. Kyseisessä elokuvassa esiintynyt Saulin alastonuinti oli ajalle rohkeaa filmikuvastoa, ja se edesauttoi elokuvan myynnin noin kymmeneen muuhun maahan.
Seitsemällä vuosikymmenellä näytellyt Sauli on nyt 86-vuotias. Hänet on palkittu muun muassa vation taidepalkinnolla ja Betoni-Jussilla elämätyöstään.

Kaunis Kaarina -elokuvassa näyttelevät myös Tapio Rautavaara, Ossi Elstelä, Siiri Angerkoski ja Esko Mannermaa. Elokuva oli Ossi Elstelän kahdestoista ja viimeinen ohjaustyö.

Aikalaisarvioissa elokuvan ansiot jäivät vähäisiksi mutta Saulin rooli keräsi kehuja.

Anneli Sauli on sinänsä mitäänsanomattomassa nimiosassa kauniimpi kuin koskaan ennen, ja hänen esiintymisessäänkin on melko positiivisen vaikutuksen tekevää varmuutta”.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone