Tänään TV:ssä yksi erikoisimmista suomalaiselokuvista – sai kriitikon hämilleen

Vuonna 2014 valmistuneessa elokuvassa Tommi Korpelan esittämä iskelmälaulaja Kari Lampikallion etelänlomalle lähtöä hidastaa vain mustasukkainen vaimo Sonja ja auton takakontissa viruva ruumiskäärö.
Ruotsalainen hetki on Minna Haapkylän, Hannu-Pekka Björkmanin, Teemu Kaskisen, Elina Knihtilän ja Tommi Korpelan ohjaama elokuva, ja sama porukka – Kaskista lukuun ottamatta –  myös näyttelee elokuvassa.
Mesta.netin kriitikon J.K. Silvennoisen mukaan Ruotsalainen hetki on kokemuksena outo ja erilainen. Sille on vaikea löytää verrokkia kotimaisesta elokuvasta; lähinnä se tuo mieleen Mika Kaurismäen viimeaikaiset kokeilut Kolme viisasta miestä ja Veljekset sekä Jari Halosen Joulubileet

Ruotsalainen hetki on poikkeuksellinen tuotanto niin sisällöltään kuin tekotavaltaan, jossa näyttelijät toimivat myös ohjaajina teatterimaailmasta tutummassa ensemble-hengessä. Kohtauksen, jossa Knihtilä ”ohjaa” Korpelaa lausumaan vuorosanoja, voi katsoa kommentoivan tätä työskentelytapaa.

Elokuva kulkee omituisiin ja yllättäviin suuntiin ja vaikuttaa sattumanvaraiselta kuin elämä. Ruumispussin hävittäminen on beckettmäisesti koko ajan asialistalla seuraavana ilman että projekti etenisi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone