Tänään TV:ssä kotimainen komediaharvinaisuus – elokuvalegenda tekee poikkeuksellisen roolin jääkiekkovalmentajana

han tuli ikkunasta

Olympiavuonna 1952 valmistunut kotimainen komedia Hän tuli ikkunasta nähdään TV:ssä perjantaina. Hannu Lemisen ohjaama kertoo jääkiekkovalmentajasta rakkauden ja rikosten pyörteissä.

Legendaarinen Tauno Palo esittää rapakon takaa Suomeen palaavaa lätkävalmentajaa Tomia. Hän ihastuu piirtäjään Leilaan. (Helena Kara). Kentällä sattuneen lentolaukkujen vaihtumisen takia Tom saa peräänsä salakuljetusliigan. Laukun sisältä paljastuu yllätys.

Tauno Palo oli kuvausten aikaan 44-vuotias. Rooli Suomeen saapuvana jääkiekkovalmentajana oli hänen urallaan poikkekusellinen. Aikalaiskritiikissä Palon todetaan olevan elokuvan pelastus.

”On jälleen ilo todeta, miten erinomainen näyttelijä Tauno Palo on. Hän tavoittaa oivallisesti naljailevan ja kujeilevan komediavireen ja käyttelee taitavasti, älykkäästi ja hioutuneesti miehistä viehätysvoimaansa, niin että on vain oikeus ja kohtuus, että hän lopulta pääsee tarkoitustensa perille#, Aamulehden Olavi Veistäjä kirjoitti (lähde: Elonet)

Harvinaista oli tuohon aikaan se, että elokuvassa puhuttiin viittä eri kieltä, suomen ja ruotsin lisäksi englantia, ranskaa ja saksaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone