Tänään TV:ssä: Kotimainen komedia tarjosi silmäniloa K15 ikärajan edestä: ”Syynä kenties tanssin lomassa vilahtava tissi”

vain laulajapoikia
TV1 esittää tiistaina vuonna 1951 valmistuneen Henry Theelin lauluilla maustetun kotimaisen revyyelokuvan Vain laulajapoikia. Theelin lisäksi päärooleissa nähdään Siiri Angerkoski sekä  ohjaajajankin toiminut Ossi Elstelä,
Theel oli 1950 – 1960 -lukujen suurimpia lavasuosikkeja. Hänen lisäksi elokuvassa nähdään ulkomaisia vierailijoita, kuten taikuri, steppaaja ja käärmenainen. Viihdearvo oli edellä.
Elokuvan menestys jäi vuoden keskitasoa heikommaksi ja myös aikalaiskriitikot antoivat elokuvalle heikkoja arvosanoja. Monien arvostelijoiden mielestä elokuva tähysi liian suuriin saappaisiin. Elonet-sivuston mukaan revyy ja sen kuvaustapa herättivät muutamia huomionarvoisia kommentteja.
Juttu jatkuu…
”Kalle Peronkoski ja Osmo Harkimo (kuvaajat) ovat puolestaan pilanneet tämänkin puolen. Niin yksinkertaisin keinoin ja niin vähällä vaivalla kun he ovat yrittäneet revyyelokuvan ikuistaa, ei tule tulosta”, latasi Uusi-Aura-lehti.
”…Vain laulajapoikia on uhkapeliä siinä mielessä, että tuntuu jokseenkin uhkarohkealta lähteä kotimaassa valmistamaan revyyelokuvaa, sen jälkeen kun olemme nähneet aivan suurenmoisia ulkomaisia revyyelokuvia”, kirjoitti Uusi Suomi-lehden kriitikko.
vain laulajapoikia 3
Elokuvalle asetettu K15-ikäraja aiheutti hämmennystä vielä Elokuvauutiset.fi -sivuston muutaman vuoden takaisessa arvostelussa.
K15-ikäraja elokuvalle on lisätty todennäköisesti siksi, koska se on niin pirun huono. Tai kenties tanssin lomassa vilahtavaa tissiä pidettiin liian eroottisina alle viisitoistavuotialle, tiedä häntä”, kriitikko veisti.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone