Tänään TV:ssä: Kotimainen ”Teräsmies-komedia” lytättiin täysin – ”tällaisen roskan avulla otetaan rahat lapsilta pois”

kiinni on ja pysyy
TV1 esittää päivällä Armand Lohikosken komedian. Vuonna 1955 valmistuneessa hupielokuvassa aikansa suosituimmat komediahahmot Pekka ja Pätkä saavat konnat kannoilleen kuvattuaan vahingossa pankkiryöstön. He yrittävät saada rosvot kiinni elokuvastudiolla, jossa Pekka toimii Teräsmiehen (Uljas Kandolin) sijaisnäyttelijänä.
Elokuvasarjan viidettä osaa ei alunperin suunniteltu Pekka ja Pätkä -elokuvaksi. Esa Pakariselle ja Masa Niemelle oli keksitty uudet roolinimet Julius ja Jallu. Aiemmista elokuvista tuttua Justiinaa ei nähdä elokuvassa lainkaan, tosin hänet näytetään seinällä olevassa valokuvassa
Aikalaisarvioissaan kriitikot eivät säästelleet sanojaan. Pisimmälle meni Satakunnan Kansan kriitikko, joka piti elokuvaa suorastaan ”turmeluttavana”.
Tietysti on sanottava, että tällaiset filmit ovat kulttuurivaara siinä missä jotkut kamalat sarjakuvatkin, varsinkin lapsille, sillä niiden sisältö ei kyllä kestä minkäänlaista arvostelua juuri lapsia ja opettavaisuutta ajatellen, mutta minkäs teet, kun lapsille ja nuorille sopivia filmejä ei ole, ei kuulemma kannata niiden valmistus.”
Kovaa on suomalaisen elokuvan kamppailu taloudellisia vaikeuksia vastaan, kun tällaisen roskan avulla täytyy nyppiä arvostelukyvyttömiltä lapsilta rahat pois”, tulitti puolestaan Uusi Suomi.
 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone