Tänään TV:ssä kotimainen komedia, jonka ohjaajakin haukkui pystyyn: ”hyvät koomikot pilattiin täydellisesti”

Pontevat pommaripojat

Yle TV1 esittää tiistaina komediahassuttelun Pontevat pommaripojat, jonka Ville Salminen ohjasi vuonna 1948.

Elokuva kertoo kahdesta yksityisetsivästä Penasta ( Pentti Viljanen) ja Pokesta ( Oke Tuuri), jotka etsivät kansainvälisen rikosliigan sieppaamaa tiedemiesta. He ryhtyvät tavoittelemaan 100 000 markan palkkiota.

Ohjaaja Ville Salminen on jälkikäteen kuvaillut elokuvaa kamalaksi ja sen sisältäneen lähes kaikki jenkkikomedioiden kliseet. Hänen mukaansa Pontevat pommaripojat oli olevinaan jonkinlainen suomalainen versio Ohukaisen ja Paksukaisen yliammutuista komediahahmoista. Ohjaaja itse ei pitänyt elokuvaa hauskana.

Elokuva menestyi heikosti teattereissa. Suurena syynä oli, että Valtion elokuvatarkastamo kielsi elokuvan alle 16-vuotiailta, vaikka nuoret ja lapset olivat juoneltaan lapsellisen elokuvan tärkeä kohderyhmä. Elokuvassa on yksi väkivaltainen kohtaus, jossa mies ammutaan kuoliaaksi konepistoolilla.

Elokuva sai murskaavan vastaanoton kriitikoilta.

”Ulkolaisten pelle-esikuvien mukaan on Pentti Viljasesta ja Oke tuurista tehty kaksi idioottimaista salapoliisia… jotka hoopoilevat epämääräisen roistokoplan paljastamiseksi”, Ilta-Sanomat kirjoitti elokuvasta (lähde: Elonet).

”’… Pontevat Pommeri Pojat ovat niin ääliömäisiä psykopatologisine ilmeilyineen, että täydellisemmin tuskin voisi pilata todella hyviä koomikkoja Oke Tuuria ja Pena Viljasta.”

Elisa Viihteen ohjelmaopas tarjoaa tv-ohjelmien tiedot maksuttomilta kanavilta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Joko jossain televisio-ohjelmassa tai elokuvaihmisen muistelmissa kerrottiin tätä elokuvaa tehdyn pääosin alkoholin vaikutuksen alaisena, ilmeisesti sekä ohjaajan että pääosien esittäjien osalta.

Kommentit suljettu.