Tänään TV:ssä: Kotimainen komedia haastoi Hollywood-leffat: ”Tummia kaunottaria ja hauskoja suomalaismiehiä”

rion yössä 2

Kotimaisessa musiikkikomediassa kolme suomalaista merimiestä ihastuvat Rion satamassa kauniiseen ja tuliseen laulajattareen Carmeniin, jotka esittää Assi Nortia. Miespääosissa nähdään Leif Wager, Lasse Pöysti ja Tapio Rautavaara.

Inkeri Marjasen käsikirjoitus perustuu Unto Koskelan runoon Kuubalainen serenadi vuodelta 1930.

Juttu jatkuu…

rion yö

Elonetin mukaan Rion yön viimeisiä jaksoja filmattiin SF-halleilla 36 tunnin ajan keskeytyksettä. Yhtään varsinaista ulkokuvajaksoa elokuvaan ei sisälly.Ainoastaan höyrylaivan vihellyspillin kuva alussa sekä kaksi näkymää laivasta.

Näin ollen lavastuksiin kiinnitettiin paljon huomiota. Harry Bergströmin musiikki palkittiin Jussilla.

Elokuva kirvoitti hyviä arvosteluja kriitikoilta.

Rion yö on omassa lajityypissään melkeinpä täydellinen teos. Se on Suomen Hollywoodin tuotanto, jolla laitettiin onnistuneesti, suomalaisella tavalla kampoihin amerikkalaisille musiikki-iloitteluille. Mukana on tietysti kauniita naisia, musiikkia ja tanssia sekä hauskoja suomalaisia miehiä, jotka lopulta pelastavat Rion yön ja päivän”, elokuvaa luonnehditaan Elokuvauutiset-sivulla.

Vaikka ”sun punainen sukkanauhas” vilahtaakin, takaumatarina on seikkailua kokaiinista ja ruoskinnasta valkoiseen orjakauppaan, kirjoitti puolestaan Iltalehden tv-kriitikko.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone