Tänään TV:ssä: Kotimainen jännäri teki jättitappiot ja haukuttiin lyttyyn – ohjaajakin myönsi elokuvan surkeuden

taas tyttö kadoksissa 1
Vuonna 1957 valmistunut komediallinen jännäri Taas tyttö kadoksissa kertoo lehtimies Takolasta, joka alkaa tutkia kadonneen naisen Annikki Niemen tapausta. Annikki on ollut naissankarina tunnetun kauppias Mattilan palveluksessa ja Mattilan korjaamosta löytyy Annikin polkupyörä ja autosta Annikin päähine.
Ollaan siis klassisten dekkariainesten äärellä.

Ville Salmisen ohjaaman elokuvan käsikirjoitus sai aiheen Kyllikki Saaren murhatapauksesta, mutta Valtion elokuvatarkastamon vaatimuksesta viittaukset siihen oli jätettävä pois.

Elokuva aiheutti suurtappion tuotantoyhtiö Fennada-Filmille katsojamäärien jäätyä julkaisuvuoden heikoimmiksi.

Kriitikot antoivat elokuvalle surkeita arvioita.

”Sanovat että Ville Salminen pisteli kuvia purkkiin hyvää vauhtia jo ennenkuin tämän filmin käsikirjoitus oli valmis. Sen kyllä uskoo nähtyään sotkuisen sopan, jossa kolme kokkia on hikoillut kauhat käsissä”, kirjoitti Valma Kivitie Elokuva-Aitta-lehdestä.

Elonet-sivuston mukaan kymmenen vuotta ensi-illan jälkeen ohjaaja Salminen kommentoi epäonnistunutta rainaasa Katso-lehden haastattelussa.

”Se oli hirvittävä elokuva”, hän myönsi.

”Ja minä tosiaankin olen hävennyt, että alistuin sellaista tekemään. Se oli mitä mauttomin juttu. Käsikirjoitus oli kauhean heikko ja tökerö, ja suoritus oli sen mukainen.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone