Tänään TV:ssä kehuttu kotimainen komedia – kuvauksia varjosti ohjaajan ja naistähden välinen riita

SF-paraati – TV1

TV1 esittää perjantaina musiikkipitoisen komedian, joka kertoo taksikuskista, joka on ihastunut turistioppaaseen.

 Yrjö Nortan ohjaama elokuva sijoittuu 1930-luvun lopun Helsinkiin. Taksinkuljettaja Tanu (Tauno Palo) ja turistiopas Ansa (Ansa Ikonen) rakastuvat toisiinsa. Lemmenpuuhien alkaessa molemmat jäävät yllättäen työttömiksi. Sattumien kautta heidät palkataan esiintymään tanssiravintolaan.
Elokuva oli yleisömenestys oli hyvä ja myös kriitikot antoivat sille tunnustusta. Georg Malmstén sävelsi elokuvaan useita, sittemmin ikivihreiksi tulleita iskelmiä, kuten ”Nuoruuden sävel” ja ”Potkut sain”.
”Ensimmäinen suomalainen oikea revyyelokuva… Meikäläisen mittapuun mukaan se on jokseenkin onnistunut alallaan”, arvioi kriitikko Sisä-Suomi-lehdessä.

”Ensimmäinen suomalainen oikea revyyelokuva…”eikäläisen mittapuun mukaan se on jokseenkin onnistunut alallaan”, arvioi puolestaan nimimerkki Filmihullu.

Menestyksestä huolimatta hauskan komedian kuliseissa kipinöi.

Ansa Ikonen oli kuvausten aikana raskaana. Kuvausten kuluessa se alkoi näkyä, mutta ohjaaja yrjö Norta ei asiasta piitannut. Asiasta syntyi erimielisyys Ikosen ja Nortan välille. 40 elokuvassa näytellyt Ikonen mainitsi Nortan ainoana ohjaajana, jonka kanssa hänellä oli pitkällä elokuvaurallaan ongelmia.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone