Tänään TV:ssä: Kehuttu kotimainen elämäkertaelokuva pyrittiin kuvaamaan aidoilla tapahtumapaikoilla – yhteen paikkaan ei ollu menemistä

3222

Vaikuttava draamaelokuva Minä elän kertoo kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven elämästä lapsuusvuosista aina viimeiseen hengenvetoon asti.

Elokuva kuvaa köyhistä oloista lähtöisin olevan kirjailijan nousua suomenkielisen kirjallisuuden merkkihenkilöksi. Aleksis Kiveä näytellyt Rauli Tuomi sai työstään Jussi-palkinnon.

Minä elän pyrittiin kuvaamaan aidoilla tapahtumapaikoilla. Siuntion Fanjunkarsiin ei kuitenkaan saatu kuvauslupaa, koska siellä sijainnut Kiven entinen asuinpaikka sijaitsi Neuvostoliitolle vuokratulla Porkkalan alueella. Fanjunkarsin mökki on Kiven tunnetuimpia asuinpaikkoja. Siellä asuessaan Kivi kirjoitti Kullervoa ja Nummisuutareita. Kiven asui mökissä kahdeksan vuoden (1863-1871) ajan.

Elokuvaan tarvittava puvusto ja muu rekvisiitta saatiin lainaksi teattereista ja museoista eri puolilta maata. Suomen kansallisteatterista ei kuitenkaan apua herunut.

Minä elän sai hyvän vastaanoton yleisöltä ja kriitikoilta. Myös Helsingin Sanomien Paula Talaskivi piti näkemästään.

”Se on elokuva, jota leimaa alun perin aito, kaunis, harras ja läheinen sävy. Tämä henki myös heti ensimmäisten – ja aivan erinomaisten – lapsikohtausten uumoilevan runollisesti ja samalla raikkaan leikkisästi aloittaessa tarinan aurinkoisimman vaiheen, lapsuuden kuvauksen, valloittaa katsojan ilman muuta hyviin kyyneliin.

Lähde: Elonet, www.aleksiskivi-kansalliskirjailija.fi

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone