Tänään TV:ssä, kehuttu ja palkittu saksalainen leffa kannattaa katsoa pelkästään suvereenin pääosasuorituksen ansiosta

Tänään  keskiviikkona Yle Teemalla nähdään palkittu ja kehuttu saksalainen elokuva Isäni Toni Erdmann.

Vuoden 2016  paras eurooppalainen elokuva, Saksan ehdokkas niin Golden Globes kuin Oscar-gaalassa. Meriittejä löytyy.

Isäni Toni Erdmann kertoo ikääntyneen isän ja kiireisen tyttären toisistaan etääntyneestä suhteesta. Ines Conradi (Sandra Hüller) on työssään burnoutin partaalla tasapainoileva uranainen, joka pelkää putoavansa urakehityksen kelkasta heti, jos puhelimeen kerrankin jää vastaamatta. Hänen isänsä, eläköitynyt musiikinopettaja Winifred (Peter Simonischek), puolestaan kärsii yksinäisyydestä ja haalistuneista väleistä tyttäreensä. Kun Winifred menettää tutun elämän viimeinenkin kiinnekohtansa, päättää hän yllättää tyttärensä matkaamalla tapaamaan tätä työkiireiden keskelle Romanian Bukarestiin”.

Näin summaa elokuvan juonen Episodin arviossa Päivi Laajalahti.

Elokuvan kantava voima on Peter Simonischekin outoileva hahmo, joka on hämmentävän suvereenia toimintaa. Jos elokuvasta tehtäisiin suomalainen versio, Vesa-Matti Loiri olisi ehdoton valinta Winiredin rooliin!

Vaikka elokuva kellottaa yli kahden ja puolen tunnin mitan, sille kannattaa antaa mahdollisuus. Elokuva on humaani, hyväsydäminen, leikkisä sekä aidosti koskettavaa draamaa. Peter Simonischekin näyttelijänsuoritus on pelkästään kahden ja puolen tunnin istumisen arvoinen.

Isäni Toni Erdmann Yle Teemalla klo 21:50.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone