Tänään TV:ssä: Kehuttu draama floppasi teattereissa – kertoo nuoren näyttelijän ja 30 vuotta vanhemman tähden kipeästä suhteesta

Filmitähdet eivät kuole Liverpoolissa (K12) – Yle Teema perjantaina 26.11. klo 22:15

Vuonna 2017 valmistunut tosipohjainen elokuva kertoo kolmekymppisestä brittinäyttelijästä Peter Turnerista ja 1950-luvun filmitähdestä Gloria Grahamesta (Annette Bening), jotka tapasivat toisensa ja rakastuivat 1970-luvun lopun Englannissa.

Suhde sai runsaasti huomiota jo siksi, että heillä oli ikäeroa kolmekymmentä vuotta.

Grahame sai vuonna 1952 naissivuosa-Oscarin elokuvasta Särkyneiden haaveiden kaupunki. Hän kuoli vuonna 1981 syöpään 57-vuotiaana.

Peter Turnerin elämäkertaan Film Stars Don’t Die In Liverpool pohjautuva elokuva sai useita palkintoja ja hyvän vastaanoton kriitikoilta. Myös 80 prosenttia Rotten Tomatoesin kävijöistä suosittelee elokuvaa.

Kehuista huolimatta yleisö ei löytänyt elokuvaa ja se teki tappion. 10 miljoona dollaria maksanut elokuva keräsi lipputuloja 4 miljoonaa dollaria.

”Parin taustojen erinäköisyyttä tarkasteleva leffa näyttää saavan välittömämmin kiinni vain Peteristä. Kokonaisuus ehtii vaikuttaa jo vaarallisen hehkuttomalta ja mitättömältä, kunnes ohjaaja Paul McGuigan saa käännettyä huomion siihen, mitä elämän kipeys on Grahamelle”, Seuran kriitikko kirjoitti elokuvasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone