Tänään TV:ssä kauhusensaation jatko-osa sai ristiriitaisen vastaanoton: ”Elokuvan sanomaa käsitellään aivan väärin”

Puhdistuksen yö: Anarkia (K16) – Kutonen

Torstaina Kutosella nähtävä kauhuelokuva Puhdistuksen yö: Anarkia on jatkoa vuotta aiemmin ilmestyneelle The Purge – puhdistuksen yö.

Puhdistuksen yö oli jättimenestys. Vaivaisella 3 miljoonalla dollarilla valmistunut elokuva tuotti lähes 90 miljoonaa taalaa. Elokuvasta tuli halvin elokuva, joka on noussut USA:n katsojatilaston ykköseksi sitten vuoden 1988.

Jatko-osaa tähdittävät eri näyttelijät, Frank Grillo, Zach Gilford ja Kiele Sanchez. Noin 11 miljoonalla dollarilla valmistunut elokuva tuotti maailmanlaajuisesti noin 111 miljoonan dollarin lipputulot.

Elokuvassa 12 tunnin ajan kaikki rikokset ovat sallittuja ja hätäpalvelut poissa käytöstä. Viisi ihmistä yrittää selvitä hengissä yöstä kaupungilla. Kaaos ja väkivalta ympäröivät heitä. Elokuvan tyyliä kuvaitiin ”sosiaaliseksi science fictioksi”.

”Elokuvan sanomaa käsitellään kuitenkin aivan väärin. Talouspoliittiset kannanotot ovat hyvä ja edelleen ajankohtainen juttu, mutta niiden esillepano on hoidettu turhan alleviivaavasti. Ohjaaja-käsikirjoittaja James DeMonaco ei uskalla haastaa ja päätyy aliarvioimaan katsojat pahemman kerran. Hän korostaa vallitsevaa köyhät kyykkyyn -asetelmaa tarpeettomasti rikkoen sujuvan selviytymistarinan rytmin. Kaikki annetaan valmiiksi pureskeltuna, eikä DeMonacon elokuva tästä syystä onnistu juurikaan herättämään kysymyksiä nykymaailman suurista ongelmista”, kirjoitti Film-o-Holic -sivusto elokuvasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone