Tänään TV:ssä: Kallis jännityselokuva ei kiinnostanut katsojia – vuoden suurin floppi

Viides valta (K12) – Hero

Hero esittää maanantaina vuonna 2013 ilmestyneen jännityselokuvan, joka kertoo Julian Assangesta ja hänen masinoimastaan WikiLeaksista.

Elokuvan käsikirjoitus perustuu osittain Daniel Domscheit-Bergin kirjaan WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy. Pääosissa ovat Benedict Cumberbatch ja Daniel Brühl.

Tositapahtumiin perustuva elokuva oli ensi-iltavuotensa suurin floppi. 28 miljoonalla dollarilla valmistunut elokuva tuotti lipputuloja reilut 8 miljoonaa dollaria.

DreamWorks satsasi elokuvan markkinointiin paljon. Pääosaan kiinnitettiin kuuma näyttelijänimi Cumberbatch ja mainosbudjetti oli huomattava.

Kaikesta huolimatta elokuva syväkyykkäsi totaalisesti Yhdysvalloissa, missä se oli ensi-iltaviikonloppunsa kahdeksanneksi katsotuin elokuva 1,7 miljoonan dollarin lipputuloilla.

Elokuva sai huonon vastaanton myös kriitikoilta ja myös Rotten Tomatoes -arvostelusivun käyttäjät antoivat sille vaatimattoman 36 prosentin arvosanan.

Visuaalisesti levottomassa elokuvassa tarina poukkoilee sinne tänne eikä henkilövetoinen juonenkuljetus saa pidettyä kokonaisuutta kasassa. Lopputuloksessa on paljon kiinnostavia ja tärkeitäkin ainesosia, mutta ne hukkuvat sivulauseisiin läpijuostussa WikiLeaksin historiikissa, jota on tarpeettomasti uuvutettu turhilla sivujuonteilla. Elokuvallisesti suurin kompastuskivi on siinä, että jännärinä elokuva käynnistyy aivan liian myöhään, vasta toisella tunnilla”, Film-o-Holic -sivusto kirjoitti.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone