Tänään TV:ssä jenkkikomedia, jossa puhutaan selvää suomea

"CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC"


(Center) Isla Fisher


Ph:Robert Zuckerman

© 2008 Touchstone Pictures and Jerry Bruckeimer, Inc. All  Rights Reserved.
LIV esittää tiistaina Sophie Kinsellan kioskiromaaneihin perustuvan komedian, jossa seurataan Isla Fisherin esittämän Rebeccan elämää pakkomielteisen shoppailun ja ja uuden työnpaikan haasteissa.
Vuonna 2009 valmistununeessa elokuvassa on muutama kohtaus, jossa puhutaan Suomesta. Elokuvassa myös puhutaan suomea.
Asialla on Yhdysvalloissa asunut näyttelijä ja laulaja Tuomas Hiltunen, joka esittää elokuvassa Jani Virtasta. Hänet on aiemmin nähty elokuvassa Rakkaudella, Maire (1999).
Himoshoppajan salaiset tunnustukset sai nuivan vastaanoton kriitikoilta. Rotten Tomatoes -sivuston kävijät ovat antaneet sille heikon 25/100% keskiarvosanan.
Isolla 55 miljoonan dollarin budjetilla valmistunut elokuva tuotti lopulta 108 miljoonaa dollaria.
Ei Himoshoppaaja ihan niin paljon ärsytä kuin sitä ehkä toivoisi. Vaikea siitä kuitenkaan on keksiä mitään positiivista sanottavaa. Kerronta hoppuilee liiaksi ja huumori aliarvioi katsojaa – jos huoneessa on lasiovi, ei se tarkoita että sitä päin olisi pakko kävellä. Kotimaisia katsojia sentään lämmittänee lukuisat Suomeen viittaavat vitsit: päähenkilö käyttää alinomaa Suomea verukkeena kaikkeen mahdolliseen, ja onpa mukana jopa Tuomas Hiltusen näyttelemä Nokia-pomokin”, Filmgoer.fi -sivuston kriitikko kirjoitti elokuvasta.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone