Tänään TV:ssä jännitysdraama, jolla on tärkeää kerrottavaa – DiCaprion mummokin nähdään elokuvassa

Blood Diamond – veritimantti (K16) – Sub Keskiviikkona 28.10. klo 21:00

Keskiviikon Sub-leffana esitettävä seikkailu-draamaelokuva sijoittuu sisällissodan repimään Sierra Leoneen ja kertoo siellä tapahtuvasta veritimanttikaupasta.

Tarinan keskiössä ovat perheenisä ja kalastaja Solomon Vandy (Djimon Hounsou), joka joutuu pakkotyöhön timanttikaivokseen ja tekee arvokkaan löydön sekä Leonardo DiCaprion näyttelemä Danny Archer, joka salakuljettaa timantteja.

Elokuva oli ehdolla viiden Oscar-palkinnon saajaksi, muttei voittanut ainoatakaan palkintoa.

Toimintarooli vaati DiCapriolta lihasmassan kasvattamista ja taisteluopetusta. Häntä kouluttivat entiset Rhodesian arneijan sotilaat.

Elokuva ei ollut iso taloudellinen menestys. Sata miljoonaa maksanut elokuva keräsi maailmanlaajuisesti 170 miljoonan dollarin lipputulot, joten tulos jäi markkinointikulujen jälkeen plussan puolelle.

Elokuvassa on harvinaisia avustajarooleja: kohtauksessa, jossa DiCaprion roolihahmo saapuu Etelä-Afrikkaan, kaksi naista seisoo hänen vastapäätään. Kyseiset avustajat ovat DiCaprion äiti ja isoäiti.

Blood diamond -elokuva herätti ajatuksia kritisoidessaan Afrikan sota-alueilta salakuljetettavien timanttien kauppaa.

”Veritimantti on tietenkin pääasiallisesti viihdyttävä toimintaseikkailu, mutta siinä ohessa sillä on jotain oleellista ja tärkeää kerrottavaa. Ehdottomasti katsomisen arvoinen”; Film Goer -sivuston kriitikko totesi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone