Tänään TV:ssä ilotytöstä kertova suomalaisleffa – sensuroitu saunakohtaus aiheutti paheksuntaa myös ulkomailla

(1946) Jännitysdraama uutta elämää aloittavasta ilotyttö Marjasta. Mustat pilvet kerääntyvät Marjan ylle, kun mies entisestä elämästä palaa. O: Roland af Hällström. R: Laila Jokimo, Eino Kaipainen. Mv. Kuvassa Marja Linnoila (Laila Jokimo).
-- Yle Kuvapalvelu
Kino Suomi: Houkutuslintu – Yle Fem Tiistai 22.8. klo 22:00
Roland af Hällströmin ohjaama jännitysdraama kertoo uutta elämää aloittavasta ilotyttö Marjasta (Laila Jokimo), joka joutuu hyväuskoisuuttaan houkutuslinnuksi. Elämänmuutos ei ota onnistuakseen, kun mies entisestä elämästä palaa kuvioihin.
Houkutuslintua pidettiin rappioelokuvana. Suomen elokuvatarkastamo lyhensi elokuvaa noin 20 sekunnilla. Sensuroitu kahden naisen välinen saunakohtaus esti elokuvan esittämisen useissa maissa. Elokuva myytiin kuitenkin mm. Ranskaan, Belgiaan, Kreikkaan, Ruotsiin ja Venezuelaan.
Elonetin mukaan elokuva sai melko myönteisen vastaanoton ja tuotti lähes kaksi miljoonaa markkaa voittoa.
”Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tässä elokuvassa pyritä suuren tyylin linjoille suorastaan ranskalaisen esimerkin mukaan. Joskaan yrityksessä ei täydelleen onnistuta, se ei ole niin vaarallista, pyrkimys on kuitenkin hyvä”, kirjoitti Suomen Sosialidemokraatin kriitikko.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone