Tänään TV:ssä hurja kotimainen jännistysdraama – trailerikin kiellettiin lapsilta

rikollinen nainen
Lauantaina Yle Teeman esittämässä Teuvo Tulion vuonna 1952 ohjaamassa trillerimäisessä jännitysdraamassa Rikollinen nainen avioliitto rinnastetaan vankilaan. Lopulta Eeva Isokari (Regina Linnanheimo) pakenee kotoaan aviomiehensä Laurin (Tauno Majuri) mustasukkaisuutta.
Elokuvassa nähtiin kohauttava täyskäännös, kun puhtoinen ja miesten palvonnan kohteena ollut Regina Linnanheimo nähtiin elokuvassa rumaksi maskeerattuna ja mielisairaana vankina.
Linnanheimon hurja kuvaus muistinsa menettäneestä elinkautisvangista rikkoi vahvasti hänen sota-ajan tähtikuvaa.
”Tällaista luovaa hulluutta ja intohimon läiskettä näkee harvoin kotimaisessa elokuvassa”, hehkutti Helsingin Sanomien Mikael Fränti.

Rikollinen nainen joutui sensuuriviranomaisten syyniin. Elokuvan traileri ja itse elokuvakin määrättiin lapsilta kielletyksi. (Katso traileri alempaa)

Juttu jatkuu…

Elonet-sivuston mukaan Elokuvatarkastamo olisi hyväksynyt trailerin lapsille sallituksi, jos mielipuolisuuskuvia esitetään vain lyhyin välähdyksin.

Omapäisenä ohjaajana tunnettu Tulio halusi kuitenkin säilyttää trailerin alkuperäisenä eikä suostunut leikkelemään sitä.

Regina Linnanheimo oli 1940-luvun suurimpia suomalaisia elokuvatähtiä. 1950-luvulla hän vetäytyi valkokankailta ja katosi sen jälkeen julkisuudesta. Rikollisen naisen jälkeen hän esiintyi vain kahdessa elokuvassa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone