Tänään TV:ssä huikeasti toteutettu draama – 93 prosenttia kriitikoista piti elokuvasta

(USA 2014) Neljä Oscaria voittanut musta komedia entisestä supersankarileffojen tähdestä, joka yrittää nyt päteä Broadwayllä. N: Michael Keaton, Emma Stone, Zach Galifianakis, Edward Norton. O: Alejandro G. Iņárritu. HD. Kuvassa Riggan (Michael
Keaton). Twentieth Century Fox/Yle Kuvapalvelu

Meksikolaisen Alejandro González Iñárritun ohjaama elokuva Birdman on tummanpuhuva komedia kertoo entisestä supersankarileffojen tähdestä, joka yrittää päteä Broadwayn näyttämöllä. Pääosaa esittää loistoroolissaan Michael Keaton.

Elokuva sai vuonna 2015 neljä Oscar-palkintoa: parhaan elokuvan, ohjauksen, käsikirjoituksen ja kuvauksen.

Birdman sai hyvän vastaanoton yleisöltä ja kriitikoilta. Elokuvalla on 93 prosenttia Rotten Tomatoes -sivustolla, joka tarkoittaa että vain seitsemän prosenttia kriitikoista ei pitänyt elokuvasta.

Myös Ilta-Sanomien kriitikko Tarmo Poussu löysi elokuvasta ällistyttävän yksityiskohdan: koko elokuva on leikattu kuin se olisi kuvattu yhtenä pitkänä ottona. Toteutus vaati kuvaus-Oscarin voittaneelta Emmanuel Lubezkilta valtavan työmäärän ja liudan omaperäisiä teknisiä ratkaisuja.


Ällistyttävintä Birdmanissa on sen elokuvallinen toteutus. Yhdessä huippukuvaaja Emmanuel Lubezkin kanssa Inárritu on toteuttanut koko kaksituntisen elokuvan kuin yhtenä, katkeamattomana otoksena – ilman yhtään näkyvää leikkausta. Teknisesti äärimmäisen vaativa metodi luo elokuvaan hengästyttävän intensiivisen tunnelman, joka korostaa onnistuneesti päähenkilön kuumeista mielentilaa, hän kirjoitti arviossaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone