Tänään TV:ssä: Hittikomedia herätti hämmennystä – ”Surkean buddy-komedian muotoon puettu Google-mainos”

The Internship - Kaksi vanhan koulukunnan myyntitykkiä, Billy (Vince Vaughn) ja Nick (Owen Wilson), menettää työpaikkansa ja päätyy Googlelle työharjoitteluun. Näiden kahden dinosauruksen sopeutuminen digitaaliajan yritykseen ottaa aikansa, sillä työskentely reippaasti nuorempien diginatiivien kanssa ei ole helppoa. Ja jotta ura Googlella urkenisi, pitää keski-ikäisten Billyn ja Nickin voittaa googlelaisten luottamus ja kilpailu muita työharjoittelijoita vastaan. Ohjaus: Shawn Levy, USA 2013 (115'). Pääosissa Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Josh Brener, Aasif Mandvi ja Josh Gad.

Subleffa: The Internship (K12) – Sub

Shawn Levyn ohjaamassa komediassa kaksi vanhan liiton myyntitykkiä, Billy (Vince Vaughn) ja Nick (Owen Wilson), saavat potkut ja joutuvat Googlelle työharjoitteluun. Kahden ”dinosauruksen” työskentely nuorten digiosaajien kanssa ei suju kitkatta.

Vuonna 2013 ensi-iltansa saanut elokuva oli taloudellinen menestys saavuttaen 93 miljoonan dollarin lipputulot. Elokuva sai ristiriitaisen vastaanoton kriitikoilta. Rotten Tomatoesin kävijät ovat antaneet kehnon 37 prosentin keskiarvosanan.

Elokuvissa on totuttu tuotesijoitteluun, mutta kokonaisen brändin ympärille rakennettu elokuva on harvinaisuus.

”Entistä syvempi kuopasta tulee, jos elokuva on vielä kaiken huipuksi poikkeuksellisen huono. The Internship täyttää perisyntilistan molemmat kohdat. Se on surkean buddy-komedian muotoon puettu kaksituntinen Google-mainos, jonka jälkeen tekee mieli käyttää mitä tahansa muuta netin hakupalvelua”, kirjoitti Iltalehti elokuvasta.

Film-o-holic.comin arvostelija yllättyi positiivisesti näkemästään.

The Internship onnistuu kuitenkin yllättämään heikoista lähtökohdista ja kesäelokuvan kehnoista odotusarvoista huolimatta. Tästä on kiittäminen hyvin ajanhenkeen istahtavaa käsikirjoitusta, jossa arkinen todellisuus on sen verran läsnä, että samaistumispintaa on jopa aikuiselle katsojalle. Hollywood-elokuvalle tämä ei ole mikään oletusarvo.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone