Tänään TV:ssä Hitchcockin vauhdikas jännärikomedia – ”säilyttänyt tenhonsa ja on varsin hyvää viihdettä”

(To Catch a Thief, USA 1955) Alfred Hitchcockin ohjaama romanttinen jännärikomedia Ranskan Rivieralla asuvasta entisestä jalokivivarkaasta, joka saa uudesta murtosarjasta syyt niskoilleen. Pääosissa Cary Grant ja Grace Kelly. HD. Kuvassa keskellä John
Robie (Cary Grant). Huom! Lisää kuvia pressikansiossamme (yle.fi/pressi).
Kuva: Paramount Pictures / Yle Kuvapalvelu

Yle Teemalla torstaina esitettävä Varkaitten paratiisi on vuonna 1955 ilmestynyt Alfred Hitchcockin ohjaama jännityselokuva.

Elokuva sijoittuu Ranskan Rivieralle. Gary Grantin esittämä Robie on eläkkeelle jäänyt entinen jalokivivaras. Hotellissa hän tutustuu upporikkaseen Jessieen, jota esittää ikoninen Grace Kelly. Rivieran poliisi alkaa epäillä Robieta alueella tapahtuneista koruvarkauksista.

Juttu jatkuu..

Kuvaaja Robert Burks sai työstään Oscar-palkinnon.

Seitsemän tähteä -blogissa elokuvaa luonnehditaan tasapainoiseksi kokonaisuudeksi.

”Hitchcockin elokuvaksi varsin romanttinen To Catch a Thief ei ole juoneltaan kovin monimutkainen, mutta pitää katsojan arvailemassa, kuka varas oikeastaan on. Tarjolla on myös sopiva annos jännitystä ja huumoria varsin toimivalla dialogilla varustetussa paketissa… Muutamista kauneusvirheistään huolimatta elokuva on säilyttänyt tenhonsa ja on varsin hyvää ja kepeää viihdettä, jos pitää klassisemmista teoksista”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone