Tänään TV:ssä: Kehuttu kotimainen leffa jäi harmittavan vähälle huomiolle – pyöri tyhjille saleille

kaiken se kestää item

Kaiken se kestää (K12) – TV1

Kotimaisia elokuvia on julkaistu viime vuosina enemmän kuin koskaan ja tästä syystä moni hyvä elokuva jää harmittavan vähälle huomiolle.

Sunnuntaina TV1:ssä esitettävää Kaiken se kestää -elokuvaa voi pitää juuri sellaisena. Visa Koiso-Kanttilan ensimmäinen fiktiivinen elokuva sai ensi-iltaviikonloppunaan vain 5 702 katsojaa, vaikka se pyöri lähes 99:ssa salissa. (lähde)

Pääosissa nähdään Antti Luusuaniemi, Pihla Viitala ja Malla Malmivaara.

Kaiken se kestää on herkkä ja ajatuksia herättävä elokuva. Miksi samat virheet toistuvat usein sukupolvelta toiselle? Kun isät ja äidit pyristelevät vapaaksi vanhempiensa vanhoillisista malleista, seuraava sukupolvi kantaa seuraukset.

Elokuva kuvattiin kokonaisuudessaan Oulun seudulla. Merenrantakaupungin tasaiset maisemat näyttäytyvät jylhinä ja luonto on vahvasti läsnä useissa kohtauksissa. Elokuvassa käytettävä Oulun murre tuo myös virkistävää vaihtelua kotimaiseen elokuvakuvastoon.

Elokuva valittiin Moskovan kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjaan vuonna 2017. Katso traileri alta.

”Lasten näkökulma tuo elokuvaan tuoreutta ja koskettavuutta, jota sinänsä kuluneelta maistuva tarina kaipaakin. Heidän kauttaan Koiso-Kanttila peilaa onnistuneesti myös sitä, miten vanhempien teot huomaamatta heijastuvat heidän lapsiinsa”, IS kirjoitti elokuvasta.

”Seksuaalisen uskottomuuden syihin elokuva ei puutu. Luusuaniemi on erittäin uskottava miellyttävänä ja hyväntahtoisena aviomiehenä, joka ei vain osaa kantaa vastuuta teoistaan.”

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone