Tänään TV:ssä: Flopannut Uuno-elokuva enteili hurmoksen laantumista – ”Tuntuu kuin osa lapsuutta kuolisi pois”, totesi kriitikko

Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla – Sub Keskiviikkona 15.07. klo 21:00

Subilla keskiviikkona esitettävä Uunon huikeat poikamiesvuodet sijoittuu Uuno Turhapuron nuoruuteen.

Vuonna 1990 valmistunut elokuva kertoo siitä, kuinkka Uuno sai alkunsa ja kuinka hän vietti hulvattomat nuoruusvuotensa maaseudun rauhassa.

14. Uuno Turhapuro -elokuva enteili jo pitkään jatkuneen Uuno-hurmoksen laantumista. Pertti Melasniemen ohjaama elokuva sai teattereihin noin 252 000 katsojaa ja se oli vuoden 1990 katsotuin kotimainen elokuva.

Katsojamäärä oli kuitenkin pettymys, sillä 1980-luvun Uuno-elokuvilla oli 500 – 600 tuhatta katsojaa, Uuno Turhapuro armeijan leivissä -elokuvalla jopa 750 965 katsojaa.

Koska elokuva sijoittui ajanjaksoon ennen muita Uuno-elokuvia,  se merkitsi sitä, että Elli Castrénin esittämää Tuuran sihteeriä Unelma Säleikköä ei nähty elokuvassa.

Ikään liittyvä epäsuhta herätti huomiota kriitikoissa.

Kaleva-lehden Sauli Pesonen näki, että näyttelijä Vesa-Matti Loirin ja nuoren Uuno Turhapuron ”ikäero ei toimi edes vitsinä.

”Toisaalta Uunosta on muodostunut Loirille sellainen bravuuri, että aletaan mennä jo maneerin puolelle: Ilmaisuun on iskostunut pahoja kliseitä, etenkin verbaalikomiikan alueella”, Pesonen kirjoitti.

”Tuntuu kuin osa lapsuutta kuolisi pois…. Uuno Turhapuro vetelee nimittäin ilmiselvästi viimeisiä hengenvetojaan, näki puolestaan Helsingin Sanomien Petri Kemppinen. (lähde: Elonet).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Silti katsotuin kotimainen kyseisenä vuonna…
    Ei siis kovin paha floppi…

Kommentit suljettu.