Tänään TV:ssä flopannut kotimainen komedia – sisältää siihen mennessä kalleimpia kohtauksia

Jos oisi valtaa – TV1 tiistaina 23.02. klo 13:10

Kotimainen komedia Jos oisi valtaa kertoo lumpunkerääjästä, joka yllättäen päätyy yhteiskunnan huipulle. Päähenkilönä helsinkiläinen köyhä mutta hyväsydäminen Mikko Nousiainen, jota esittää Aku Korhonen.

Nousiainen toi joidenkin mieleen Chaplinin kulkurihahmon. Vaikka Korhonen oli ensi-illan aikoihin yksi Suomen suosituimpia näyttelijöitä, elokuvan yleisömenestys jäi tuntuvasti alle vuoden keskitason.

Vaikka elokuva käsittelee köyhyyttä, samaa ei voi sanoa kuvauksista, joihin satsattiin paljon rahaa. Elokuvasssa on myös kohtauksia Carmen- ja Helmenkalastajat -oopperoista. Kansallisteatterissa kuvattuja kohtauksia yleisön edessä väitettiin kalleimmiksi siihen mennessä Suomessa toteutetuksi sisäkuviksi.

”Poukkoileva, silti melko mukiinmenevä filmi on kuitenkin ennen kaikkea Aku Korhosen show. Ja onhan tuo aikansa näyttelijäkunnan auktoriteettikin hieman unohtunut siihen nähden, kuinka suosittu ja käytetty hän oli”, kirjoitti Helsingin Sanomien arvostelija tv-esityksen yhteydessä vuonna 2001.

Elokuvan pohjana on Jaakko Solan ja Lauri Kyöstilän alkuperäiskäsikirjoitus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone