Tänään TV:ssä liikuttava draamaelokuva – monen mielestä vuoden 2014 paras leffa

(Deux jours, une nuit, Belgia 2014 O: J-P & Luc Dardenne) Sandralla on viikonloppu aikaa tavata työkaverinsa ja vakuuttaa heidät uhraamaan bonuksensa, jotta hän saisi pitää työpaikkansa. N: Marion Cotillard. HD. Kuvassa vasemmalla Sandra (Marion
Cotillard).
Kuva: Cinema Mondo Ltd Oy / Yle Kuvapalvelu

Keskiviikkona Yle Teemalla nähtävä Kaksi päivää ja yksi yö jatkaa Cannesissa jo kahdesti palkittujen Luc ja Jean-Pierre Dardennen laadukkaita ja yhteiskunnallista realismia edustavia elokuvia, joiden sydän sykkii altavastaajille.

Masennuksen takia sairauslomaa viettänyt Sandra (Marion Cotillard) on palaamassa töihin kun saa kuulla potkuistaan. Työntekijöiden kesken on järjestetty äänestys, jossa vastakkain on asetettu hänen työpaikkansa tai muille jaettava tuhannen euron kertakorvaus. Koska ilmenee, että äänestystä on edeltänyt ylemmän tahon painostusta, päätetään se uusia maanantaina. Sandralla on viikonloppu aikaa käännyttää kollegoidensa enemmistö puolelleen ja luopumaan bonuksistaan.

ilmoitus

Cotillard sai roolistaan parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden. Elokuva keräsi loistoarvosanoja.

”Vuoden paras elokuva on tässä”, julisti IS:n kriitikko Tarmo Poussu arviossaan.

Elokuvan tiukka ajallinen rajaus ja yksinkertainen rakenne toimivat erinomaisesti, ja se säilyttää yksinkertaisuudestaan ja toisteisuudestaan huolimatta intensiivisyytensä. Kohtaukset ovat pitkiä ja lähenevät dokumenttien kieltä. Tapahtumia ei ylidramatisoida, ja tyyli pysyy vähäeleisen eleganttina, kirjoitti puolestaan Mesta.netin J.K. Silvennoinen.

Katso lisää Marion Cotillardin leffoja!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone