Tänään TV:ssä: 80-luvun sarjasuosikin päivitys 2000-luvulle – huumori unohtui matkasta kokonaan

ferrari miami vice

Tänään Kutosella nähdään klo 23:10 maineikkaan 80-luvun sarjasuosikin Miami Vicen päivitys elokuvamuotissa 2000-luvulle.

1980-luvun alkupuolella Michael Mann oli mukana luomassa aikakauden merkittävää poliisisarjaa Miami Vicea.

Mann oli vuonna 2006 päivittämässä sarjaa uudelle vuosituhannelle. Colin Farrellin ja Jamie Foxxin tähdittämässä leffassa sarjasta tuttu letkeä huumori korvattiin totisemmalla otteella, mutta rikostarinaan saatiin mukavasti potkua.

Alkujaan humoristinen Miami Vice vakavoitui ja synkkeni sarjan loppua kohden. Mannin elokuvassa huumoria ei ole enää pätkääkään, ja siksi kaikki komiikka Sonnyn ja Ricon machoilussa on tahatonta. Itseironia olisi varmasti tehnyt elokuvalle hyvää, mutta Mann ei ole koskaan ollut tippakaan hauska, eikä yritä olla sitä nytkään. Miami Vice on pohjimmiltaan synkkä ja sen väkivalta on raakaa ja realistista. Sarjan tavaramerkiksi muodostuneita pastellivärejä on elokuvasta turha etsiä”, todetaan Film-O-Holicin arviossa.

Miami Vice nousi ilmestyessään USA:n katsotuimmaksi leffaksi – avausviikon tulos oli 25,7 miljoonaa. Kaikkiaan leffa keräsi maailmanlaajuisesti tuottoa yli 160 miljoonaa dollaria. Tosin leffan tekeminen maksoi peräti 135 miljoonaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone