Tänään TV:ssä 2000-luvun suosituimpia sotaelokuvia – ennennäkemätön määrä erikoistehosteita

pearl harbor
Nelonen esittää sunnuntaina Michael Bayn ohjaaman sotaelokuvan, kertoo Japanin massiivisesta ilmahyökkäyksestä Pearl Harborin laivastotukikohtaan. Kyseessä on yksi sotahistorian tunnetuimmista hyökkäyksistä Normandian maihinnousun ohella.
Elokuvan keskiössä ovat yhtä lailla ystävykset Danny (Josh Hartnett) ja Rafe (Ben Affleck) sekä sairaanhoitaja Evelyn (Kate Beckinsale).
Pearl Harbor sai ristiriitaisen vastaanoton kriitikoilta ja yleisöltä, mutta se nettosi lippuluukuilla huikeat 450 miljoonaa dollaria.
Historiallisesti merkittävästä tapahtumasta kertova Pearl Harbor joutui suurennuslasin alle. Monet historioitsijat syyttivät elokuvantekijöitä sotahistoriallisten asioiden vääristelystä.
Elokuva oli ehdolla neljässä eri Oscar-kategoriassa vuoden 2002 gaalassa, ja voitti palkinnon parhaista äänitehosteista. Vastaavasti leffa oli ehdolla myös huonoimpien elokuvien Golden Raspberry -gaalassa kuuden eri palkinnon saajaksi, mutta ”palkintoa” ei tullut.
Elokuvassa nähdään huikea määrä näyttäviä räjähdyksiä ja pyrotekniikkaa, joiden osittaisesta ansiosta budjetti kohosikin suureksi.
Imbd-sivuston mukaan Pearl Harbor pääsi Guinessin ennätysten kirjaan elokuvana, jossa käytetään eniten räjähdetehosteita.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone