Tänään TV:ssä 2000-luvun suosikkileffa – pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan räjähdeaineiden takia

Michael Bayn vuonna 2001 ohjaama sotaelokuva kertoo Japanin massiivisesta ilmahyökkäyksestä Pearl Harborin laivastotukikohtaan, joka on yksi sotahistorian tunnetuimmista hyökkäyksistä Normandian maihinnousun ohella.
Elokuvan keskiössä ovat yhtä lailla ystävykset Danny (Josh Hartnett) ja Rafe (Ben Affleck) sekä sairaanhoitaja Evelyn (Kate Beckinsale).
Pearl Harbor sai ristiriitaisen vastaanoton kriitikoilta ja yleisöltä, mutta se nettosi lippuluukuilla huikeat 450 miljoonaa dollaria. Elokuvan budjetti oli noin 140 miljoonaa dollaria.
Pearl Harborin tekijöitä on syytetty historiallisten asioiden vääristelystä. Imbd-sivuston mukaan Pearl Harbor pääsi Guinessin ennätysten kirjaan elokuvana, jossa käytetään enite räjähdetehosteita.
Elokuva oli ehdolla neljässä eri Oscar-kategoriassa vuoden 2002 gaalassa, mutta voitti palkinnon ”vain” parhaista äänitehosteista. Vastaavasti leffa oli ehdolla myös huonoimpien elokuvien Golden Raspberry -gaalassa kuuden eri palkinnon saajaksi, mutta jäin ilman ”Kultaista vadelmaa”.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone