Tänään TV:ssä 1990-luvun rikosklassikko -”Väkivaltainen, karun kyyninen ja armoton”

Vuonna 1997 valmistunut elokuva on yksi aikakautensa parhaita rikoselokuvia. 1950-luvulle sijoittuva kertoo Los Angelesin poliisilaitoksesta ja sen korruptoituneista ja rehellisistä poliiseista. Elokuvakaupungin kiiltokuvan alta paljastuu huumeita, prostituutiota, rasimia ja petoksia.

L.A. Confidential sai kahdeksan Oscar-ehdokkuutta, mutta se voitti lopulta kaksi pystiä: Naissivuosan palkinto meni Kim Basingerille ja parhaan sovitetun käsikirjoituksen palkinnon saivat Brian Helgeland ja Curtis Hanson.

Pohjattomalta tuntuva pahuus katkeaa elokuvan lopussa, kun kaikkein suurimmat roistot saavat rangaistuksensa ja langenneet poliisit muuttuvat sankareiksi. Elokuva on hyvin miehinen ja gangsteristisen väkivaltainen, karun kyyninen ja armoton. Se on hengästyttävän tiivis paketti, jonka yksityiskohdissa ja käänteissä ei terästäytymättä pysy mukana, kirjoitti MTV3:n kriitikko Minna Karila elokuvasta.

Elokuva perustuu James Ellroyn rikosromaaniin LA – langennut kaupunki. Pääosissa nähdään Kevin Spacey, Russell Crowe ja Guy Pearce.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone