Tänään TV:ssä: 17-vuotias tyttö joutuu kolmiodraaman keskelle – sänkykohtaus piti poistaa elokuvasta

Kino Tulio: Unelma karjamajalla – Yle Teema Fem Lauantai 23.6. klo 12:00
Juhannuspäivänä nähdäään Yle Teemalla kulttiohjaajaksi nousseen Teuvo Tulion (1912  – 2000) ohjaama maaseutudraama. Vuonna 1940 ilmestynyt elokuva kertoo sinisilmäisestä piikatytöstä, joka joutuu huijareiden ja vainoajien uhriksi. Hän ihastuu mieheen, josta toinenkin piikatyttö on kiinnostunut.
Elokuva pohjautui ruotsalaiseen suosikkinäytelmään, jonka ohjaaja Tulio hehkutti taivaan ja maan, viattomuuden ja turmeluksen, synnin ja sovituksen taistelukentäksi.
Vuonna 1940 ilmestynyt elokuva keräsi kiitosta ja se oli vuoden katsotuimpia elokuvateattereissa.
Pääosassa nähtiin vuoden 1938 Miss Eurooppa Sirkka Salonen. Peräseinäjokelainen Salonen teki elokuvassa ainoa valkokangasroolin pitkässä elokuvassa.
Elokuvan muissa osissa ovat Kirsti Hurme, Kille Oksanen ja Olga Tainio. Oksanen kuoli jatkosodassa vuonna 1941.
Unelma karjamajalla oli lapsille sallittu, mutta Elonet-sivuston mukaan elokuvan traileria elokuvatarkastamo määräsi ”sänkykohtauksen” osalta lyhennettäväksi ja luokitteli sen lapsilta kielletyksi.
Myös Tulion toinen elokuva, Levoton veri, joutui sensuurin kohteeksi, kun elokuvatarkastamo päätti lyhentää Regina Linnanheimon ja Eino Katajavuoren sekä Toini Vartiaisen ja Katajavuoren alastonkohtauksia kahdellakymmenellä sekunnilla
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone