Tänään TV:ssä kotimainen klassikko – päärooliin kiinnitettiin 57-vuotias amatööri

niskavuoren naiset

Niskavuoren naiset – TV1

 TV1 esittää torstaina kotimaisen klassikon Niskavuoren naiset. Vuonna 1938 valmistunut elokuva on yksi kolmesta filmatisoinnista Hella Wuolijoen klassisesta näytelmästä.
Niskavuoren Loviisan roolin näytteli elokuvassa amatöörinäyttelijä, pitkäaikainen Helsingin Kansanteatterin lippukassa ja kirjapitäjä Olga Tainio.
Tainion esittämä Loviisa hallitsee Niskavuoren taloa suvereenin ottein, koskanuori isäntä Aarne (Tauno Palo) on kyllästynyt tilan hoitamiseen.
Useiden kriitikoiden mielestä Tainio teki näytelmän kaikista kolmesta tulkinnasta parhaan Loviisan roolin. Jotkut taasen pitivät roolia huonosti sisäistettynä ja teatterimaisena.
Tainio valkokangasdebyyttinsä tehdessään lähes 60-vuotias. Hän näytteli myöhemmin sivurooleja muun muassa Edwin Laineen ja Teuvo Tulion elokuvissa, kuten Laitakaupungin laulu (1948) ja Gabriel, tule takaisin (1951).
Hän näytteli vuosina 1938-1957 kaikkiaan seitsemässätoista elokuvassa.
Ollessaan Kansallisteatterissa häntä pidettiin äitihahmona, joka hoiti usein myös näyttelijöiden henkilökohtaisia asioita. Suorapuheinen nainen teki myös hyväntekeväisyystyötä. Hän oli talousneuvos Miina Sillanpään apuna, kun tämä perusti Ensikotia 1940-luvun puolivälissä.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone