Tänään TV-ensi-illassa: ”Lajissaan ylivoimaisesti paras supersankarielokuva” – tuotti yli 800 miljoonaa

Wonder Woman (K12) – Sub lauantaina 19.09. klo 21:00

Suomen tv-ensi-illan saa lauantaina Patty Jenkisin ohjaama Wonder Woman -elokuva vuodelta 2017.

Wonder Woman on kenties maailman tunnetuin naispuolinen supersankari ja yksi DC Comiksin ”kolmesta suuresta” Batmanin ja Teräsmiehen ohella. Hahmoa näytteli Lynda Carter 1970-luvun camp-henkisessä tv-sarjassa, ja se vilahti Gal Gadotin esittämänä Batman v Supermanissa (2016). Silti tämä Suomessa Ihmenaisena tunnettu, William Moulton Marston 1940-luvulla luoma hahmo sai oman elokuvansa vasta kolme vuotta sitten

Oli korkea aikakin, sillä perinteisesti naisille on langennut supersankarielokuvissa lähinnä tyttöystävän tai pelastettavan rooli. Samalla Wonder Woman on ylivoimaisesti paras supersankarielokuva, jonka pääosassa nähdään nainen – olkoonkin, että Catwoman (2004) ja Elektra (2005) eivät vertailukohtana ole kummoisia”, kirjoitti Mesta.netin J.K. Silvennoinen arviossaan.

Elokuva kuvaa Gal Gadotin esittämän Dianan kasvutarinan soturiprinsessasta yliluonnolliset voimansa hallitsevaksi puolijumalaksi.

Wonder Woman oli suuri menestys myös taloudellisesti. 149 miljoonaa maksanut elokuva tuotti 829 miljoonaa dollaria. Kuvauksia tehtiin muun muassa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Kanariansaarten Teneriffalla.

Jatko-osa Wonder Woman 1984 saa ensi-iltansa joulupäivänä 2020.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone