Tänään TV-ensi-illassa kulttisarjaan perustuva toimintakomedia – kuvausryhmä ratkesi juopottelemaan Italiassa

Koodinimi U.N.C.L.E. (K12) – Sub Lauantaina 24.10. klo 21:00

Vuonna 2015 valmistunut toimintakomedia saa tänään Suomen tv-ensi-illan.

Kylmän sodan ajoille sijoittuva elokuva perustuu 1960-luvulla tehtyyn samannimiseen suosittuun televisiosarjaan. Elokuvan ohjasi ja käsikirjoitti Guy Ritchie. Päärooleissa nähdään Henry Cavill, Alicia Vikander ja Hugh Grant

1960-luvun alussa CIA-agentti Napoleon Solo ja KGB-agentti Illya Kuryakin osallistuvat yhteisoperaatioon. Heidän tehtävänään on pysäyttää mysteerinen rikollisjärjestö, joka yrittää levittää ydinaseita.

Guy Ritchie myönsi myöhemin Shortlist-lehdelle, että Koodinimi U.N.C.L.E.:n kuvausreissu Italiaan sujui kosteissa merkeissä.

”Olimme kuvaamassa Roomassa ja se viiden viikon reissu oli kuin räätälöity huolelliselle juopottelulle ja syömiselle. Meitä hemmoteltiin kuin antiikin Roomassa, ja me emme osanneet sanoa ei. Saatoimme mennä töihin parin Chianti-pullollisen jälkeen, mutta onnistuimme silti saada aikaiseksi jotain todella järkevää”, Richie kertoi lehdelle.

75 miljoonaa dollaria maksaneesta elokuvasta ei tullut isoa kassamenetystä. Se keräsi noin 100 miljoonan dollarin lipputulot maailmanlaajuisesti. Rotten Tomatoesin kävijöistä 67 prosenttia suosittelee elokuvaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone