Tänään TV-ensi-illassa kotimainen hittidokumentti -”Pistää kyyneleet virtaamaan”

miehia-ja-poikia

Docventures: Miehiä ja poikia – TV2

Miehiä ja poikia on ohjaaja Joonas Berghällin uusi dokumenttielokuva, joka saa televisioensi-iltansa tiistaina 5.11. kello 21.00 osana Ylen Docventures -sarjaa. 

Aiemmin tänä vuonna elokuvateatterilevityksessä ollut Miehiä ja poikia on toiseksi katsotuin dokumenttielokuva viimeisen kolmen vuoden ajalta. Lisäksi elokuva on marraskuussa arvostetun The Nordic Film Days Lübeck -festivaalin ohjelmistossa, josta alkaa sen kansainvälinen kiertue.

 Miehiä ja poikia on sisarteos Miesten vuoro -dokumentille, jossa miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Miehiä ja poikia kertoo suomalaisista isistä, miehistä ja pojista sekä heidän rakkaudestaan, toiveistaan ja elämänmenostaan.

Katsoja ei voi kuin ihmetellä, miten Berghäll oikein saa miehet avautumaan kameran edessä elämänsä kipeimmistä asioista – joista he eivät välttämättä ole puhua pukahtaneet koskaan sanaakaan kenellekään. Ja vieläpä niin raa’an rehellisesti, että kyyneleet nousevat sekä miesten itsensä että katsojan silmiin. Ehkä siksi, ettei dokumentaristi itse piiloudu kameran taakse, vaan kertoo yhtä avoimesti omista ongelmistaan. Berghällin äiti kuoli hiljattain ja ikävä on joka hetki läsnä”, kirjoitti Me Naiset elokuvasta.

Joonas Berghäll on myös vieraana tiistaina Docventuresin keskusteluohjelmassa. Muita vieraita ohjelmassa ovat neurotutkija Katri Saarikivi ja toimittaja Aleksis Salusjärvi. Lähetys alkaa kello 21..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone